www.javanenvansuriname.info

HOME SECONDHOME NIEUWS BASA JAWA BAHASA INDONESIA MULTIMEDIA WEBMASTER SITEMAP
 

SURINAME

asrama = internaat

TOERISME HERITAGE FESTIVAL

Suriname Hoofdpagina
Republiek Suriname
Wapen en vlag
Nationaal volkslied
Talen en Culturen van Suriname
Tijdlijn Historische Gebeurtenissen
Hoe wij hier ook samen kwamen
Surinamers in Diaspora
Toerisme Suriname Algemeen
Toerisme Suriname Heritage Festival
Toerisme Suriname Resort Bakkie
Toerisme Suriname JNJ Tours

 

 

 


Grotere kaart weergeven

 

 

Heritage Festival Suriname

Links

www.surinameheritagefestival.wordpress.com
The Suriname Heritage Festival [pdf]
www.sugenda.com
www.warappakreek.com

Op initiatief van de Tourism Union of the Republic of Suriname (Tours);  Intent- Suriname  en het Directoraat Culuur wordt een basis gelegd voor een derde toeristen seizoen in Suriname. Dit initiatief wordt ondersteund door het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme  met name het directoraat  Toerisme en de de Stichting Toerisme Suriname (STS) .Het Suriname Heritage Festival wordt georganiseerd in het district Commewijne als eerste pilot. Dit festival vindt plaats in de periode van 10 Ė 13 februari 2011.
Het initiatief  vloeit voort uit een intensieve discussie over de potentie van diaspora toerisme voor Suriname. De volgende aspecten hebben er onder andere toe geleid dat beide organisaties hebben gemeend het initiatief te nemen een Heritage Festival te organiseren:

De huidige toeristenstroom (piekseizoenen) is geconcentreerd rond 2 - 3 maanden nl. juli/augustus en december. De overige maanden van het jaar is het aantal binnenkomende toeristen aanzienlijk minder. Het gevolg is dat de sector vaker te maken heeft met onderbezetting voor langere perioden en zeer lage inkomsten/omzetten, hetgeen niet bevordelijk is voor de werkgelegenheid in de sector.

Diaspora toeristen komen reeds naar Suriname, de zogeheten familie en vrienden bezoekers. Doch wordt deze groep niet ten maximale benut. Deze groep toeristen is vaak op zoek  naar hun roots en/of willen graag  het nostalgische verleden beleven. Het is een op korte termijn relatief gemakkelijk te bereiken doelgroep voor toerisme in Suriname.

Onder de diaspora groep zijn er nieuwe generaties, betere inkomens verdieners die zo een ook voor de grotere bedrijven in de horeca een belangrijke doelgroep kunnen zijn. Zij zijn ook de belangrijkste promotors van Suriname als destiny binnen hun netwerken. Commewijne heeft een bestaande en zichtbare heritage structuur.
Het toeristische produkt dat ontwikkeld is, bestaat uit de unieke combinatie van heritage, cultuur, natuur en evenementen. Diverse bezienswaardigheden en attracties zullen ontplooid worden. De belevenis van het verleden en heden zijn belangrijke elementen in dit toeristisch produkt.
Met dit festival als pilot beogen beide organisaties een basis te leggen voor het creŽren van een derde toerismeseizoen voor Suriname, opdat een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van de economie. Het bijzondere doel hierbij is de ontwikkeling van locaal ondernemerschap direct of indirect gelinkt aan de branche.

 

 
DIASPORA  SURINAME  IMMIGRATIE  TAAL  CULTUUR  THEATER  MUZIEK  LITERATUUR  ARCHIEF
HOME  SECONDHOME  NIEUWS   BASA JAWA   BAHASA INDONESIA   MULTIMEIDA  WEBMASTER   SITEMAP