www.javanenvansuriname.info

HOME SECONDHOME NIEUWS BASA JAWA BAHASA INDONESIA MULTIMEDIA WEBMASTER SITEMAP
 

 

BanyuMili Is Mijn Verhaal...
Een eerbetoon aan de Javaanse contractarbeiders in Suriname

paspus = holle woorden

 

 HOME
SECONDHOME
WEBMASTER
BASA JAWA
BAHASA INDONESIA
MULTIMEDIA
LIVESTREAM
GUESTBOOK
SITEMAP
WEBMASTER
MUZIKALE HERINNERINGEN

WEBMASTER
Leer hem kennen
Javaanse jongen uit Bakkie
Inburgering in Nederland
Mijn geboortedorp Bakkie
Wayang en Semar op Bakkie
Internaat Taman Putra
Interview Rotterdams Dagblad
Muzikale herinneringen
Sana Budaya Paramaribo
Javaanse taal op de radio
Overdenkingen en mijmeringen
Terug naar Bakkie
Tijdlijn

Get†the†Adobe†Flash†Player†to†see†this†video.

 

 

 

 

Going back in time... x-ties


De webmaster met het blad Muziek Expres in de hand. Het was het toonaangevende muziekblad voor jongeren. Met veel foto's van popartiesten, tophitlijsten en concertagenda's. Een ander blad was Hitkrant.

 

Op de foto: de webmaster met Harold Biervliet (gitaar), Leslie Leeflang (basgitaar) en Walther Muringer (drums)... in the year of 2006.
Muziek heeft altijd centraal gestaan in het leven van de webmaster. Naast het beoefenen van gamelanmuziek, het schrijven van teksten voor PopJawa muzikanten was hij ook eerder actief als drummer en percussionist in verschillende bands in de jaren 60, 70 en 80. Maar ook als deejay stond hij zijn mannetje. Waarschijnlijk de eerste Javaanse deejay in Nederland... al in 1967 actief in een club Den Haag. En begin jaren 70 ook op verjaardagsfeesten en partijen. Vele muzikale stromingen uit de jaren 60, 70, 80, 90 tot heden heeft hij bewust meebeleefd.

Talentscout...
Als talentscout was hij actief in de discotheekversie van Hennie Huisman's SoundMix en PlayBack Show midden jaren 80. En als jurylid in vele talentenjachten door heel Nederland. Artiesten uit eigen stal hebben opgetreden bij NCRV LosVast van Jan Rietman, Avro Stuif 'ns In van Ria Bremer en bij Veronica Televisie.
Op de foto: de webmaster met zijn ontdekking DaniŽlle, midden op de voorgrond. DaniŽlle heeft drie hits gescoord. De dansgroep Meanwhile is een creatie van de webmaster.
De webmaster was co-producer van de aller-allereerste Nederlandse videoclip die op de Nederlandse televisie werd uitgezonden. Bij de productie verzorgde hij onder andere de belichting. De videoclip was van de Nederlandse groep Champagne. De eigen professionele videoproductie van de webmaster was ťťn van de laatste interviews van Annie Schilder van BZN. In die periode had de webmaster een andere eigen professionele video productie met Maria Verano (Get up), Lee Towers, Henk Wijngaard (Met de vlam in de pijp), Chiel Montagne (Op losse groeven van de TROS). Het was een video registratie van een feestavond in de Bonte Wever te Slagharen. Andere bekende Nederlandse artiesten met wie de webmaster 'samengewerkt' heeft, was Gemma van Eck van de meidengroep Babe en Hans Vermeulen.

Het waren mooie tijden... de x-ties
Het waren grandioos mooie tijden, die nooit meer zullen terugkeren.  Het waren plezierige, onbezorgde tijden. Je had nooit tijd om stil te zitten. Je werd ook nooit moe. Geen stress toestanden of meer van dat soort dingen. Alles klonk als muziek in de oren. Wat je ook deed. In die tijd waren er nog weinig Javanen in Nederland.

The roaring x-ties... Try to remember those days
DaniŽlle en Meanwhile (een creatie van de webmaster) hebben opgetreden in Nederlandse radio- en televisieprogramma's en evenementen samen met Maywood, Patricia Paay, Sandra Reemer, Vanessa, Doe Maar en Andrť van Duin en nog vele bekende Nederlandse artiesten. Ook in Duitsland waren zij niet onbekend.
Videoregistratie door de webmaster (eigen productie) van het laatste interview Annie Schilder als lid van de groep BZN. De originele BVU-videotape is in het bezit van de webmaster. BVU is Broadcasting Version U-matic, de televisie uitzendkwaliteit van het U-matic systeem.
Talentenjacht in Discotheek Zaandam... De webmaster heeft de eerste prijs gewonnen. Een weekend-reisje naar Londen. Helaas werd de webmaster gediskwalificeerd. Het publiek vond dat het niet kon, omdat de webmaster ook in de organisatie zat. De presentatie was in handen van Hennie Huisman. In de jury zaten onder anderen, Hans Vermeulen en Maria Verano. Na afloop bracht de webmaster Maria Verano persoonlijk en netjes naar huis, in Diemen-Zuid.
LadiesNight in Discotheek Studio 54 in Rotterdam, PlayBack Show en SoundMix Show met Henny Huisman (toen nog niet bekend op televisie). De webmaster was er vaak jurylid.
Demo-opnames DaniŽlle bij platenmaatschappij EMI in Keulen (Duitsland) en Haarlem (Nederland)
Platenopname van DaniŽlle en de groep Lemming in SoundPush Studio in Blaricum, waar Rob Gerritsen bezig was met zijn project Stars on 54.
Discotheek Studio 54 in Rotterdam.
Gesprekken in Lelystad bij een evenementenburo met Gemma van Eck. Jimmy Kwee had een mode-ontwerpatelier waar de webmaster daar ook (een bedrijvenverzamelgebouw) zijn garfisch ontwerpburo had. Jimmy Kwee zou de kleding voor Gemma van Eck verzorgen.

 

 
DIASPORA  SURINAME  IMMIGRATIE  TAAL  CULTUUR  THEATER  MUZIEK  LITERATUUR  ARCHIEF
HOME  SECONDHOME  NIEUWS   BASA JAWA   BAHASA INDONESIA   MULTIMEIDA  WEBMASTER   SITEMAP